Keramiek

Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Voorstelling

Het keramiekatelier van het dagcentrum “Drie Linden” in Zwartberg (Genk) startte in 2004. Stap voor stap werden de mogelijkheden van productie en verkoop uitgeprobeerd. De aanvankelijk eenvoudige vormen maakten plaats voor eigen ontwerpen, aangepaste technieken en een eigen gamma producten.
De productie van keramiek door een team van mensen met een verstandelijke beperking is geen doel op zich. Alles draait om de voldoening en de eigenwaarde van onze medewerkers. Keramiek maken gaat bij ons over fier zijn op je werk. Weten dat je iets kan. Iemand zijn.
Elk stukje van de werking wordt gedragen door het team van Tevona Keramiek. Dit team zijn zowel de 10 mensen met een verstandelijke beperking als de 4 vrijwilligsters en de begeleiding. Op onze wekelijkse teamvergadering wordt alles in een sfeer van engagement en wederzijds respect besproken: de verdeling van de taken, de praktische organisatie, nieuwe ideeën en plannen, de samenwerking en de sfeer.
Het opnemen van vrijwilligers in de werking is een bewuste sociale keuze. We zetten de deur open voor de wereld buiten ons atelier. Voor familie en geïnteresseerden staat de koffie klaar. En met wijkverenigingen, jeugdhuis, scholen, parochies, … is een traditie van samenwerking gegroeid via bv. de productie van keramische geschenkjes voor leden of wijkbewoners.

Het groeien in samenwerking is eigen aan de opzet van Tevona Keramiek. Wat zin geeft is nooit louter op zichzelf gericht. We geven mensen een plek waar ze ‘nuttig’ en ‘nodig’ kunnen zijn.

Design: Kerfuffle.be