Begeleid Werken

Waarschuwingsbericht

Mean Menu style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Begeleid Werken vertrekt van de droom van de persoon. Een jobcoach van Tevona gaat voor hem/haar op zoek naar een werksituatie in het gewone arbeidscircuit die daarbij aansluit. Hij/zij wordt er individueel tewerkgesteld.

Een job bestaat uit één of meerdere concrete en eenvoudige (deel)taken die aangepast zijn aan de mogelijkheden en de interesses van de cliënt met een beperking. Het is een onbezoldigde job. De cliënt gaat enkele (halve) dagen per week werken in de onderneming.
De werkmogelijkheden van de cliënt worden gekoppeld aan de vereiste vaardigheden op de werkvloer. Zo wordt ook ontdekt welke vaardigheden verder dienen getraind te worden.

Na verloop van tijd worden begeleiding en ondersteuning overgedragen aan een vertrouwenspersoon van de werkpost. Naargelang de mogelijkheden van de cliënt zal de ondersteuning van de jobcoach tot een minimum beperkt worden. Toch blijft hij zeer regelmatig langskomen voor een gesprek met de cliënt, de werkgever of de collega’s op de werkvloer. De begeleiding van de jobcoach stopt nooit.

De dienst streeft naar integratie van de cliënt op de werkvloer: dezelfde werkkledij dragen als de andere collega’s, deelnemen aan een receptie op het werk, een verjaardagstraktatie …

Enkele voorbeelden van Begeleid Werken: groendienst, inpakbedrijf, etiketteren van producten, rekken vullen in een winkel, papier versnipperen, koffiezetten in een bedrijf, wassen van wagens, hulp in een hondenkapsalon, hulp bij de afwas en koffieronde in een rusthuis,…

Wens je ook een persoon met een beperking een kans te geven voor begeleid werken in jouw onderneming? 

Contact
Kristel Lambrechts
011 21 17 66
kristel.lambrechts@tevona.be

Design: Kerfuffle.be